Ørsta vidaregåande skule

Ørsta vidaregåande skule

Postadresse: Holmegata 14, 6153 Ørsta

Besøksadresse: Holmegata 14, 6153 Ørsta

Telefon: 71282400

Kontaktperson: Malin Myklebust, 95822510, 71282453, malin.skjeret.myklebust@mrfylke.no

Tal på produksjonar: 3

  • Alle
  • Grunnskule

Fighting gravity (Åkken Bom Produksjon)

Scenekunst, Trinn: 8-VG3
Fighting gravity handler om å følge drømmene sine, og ha mot til å stå opp imot de kreftene som trekker oss nedover, fysisk og mentalt. Både de kreftene som bor inni oss, og de som påvirker oss utenfra og som er med på å bestemme våre skjebner.Forestillingen tar utgangspunkt i den kampen kvinnelige skihoppere har måttet kjempe, og fremdeles kjemper, for å få de samme rettighetene som sine mannlige kollegaer i hoppbakken. Gjennom tekst, bevegelsesmateriale, og videoarbeid vil forestillingen undersøke hva slags maktstrukturer som ligger bak disse kreftene. Forestillingen er en ode til ungt mot, og en påminnelse om at gammeldagse tanker og konservative holdninger lever i beste velgående inn i vårt nye millennium. 

Forestillingen har som formål å stimulere til diskusjon rundt kjønnsroller og diskriminering.Fighting gravity er produsert i samarbeid med Brageteatret. Teksten har mottatt tildeling fra, og er utviklet i samarbeid med Dramatikkens Hus. Støttet av SPENN, Fritt ord, Fond for lyd og bilde og Kulturrådet.

Ine Hoem

Musikk, Trinn: VG1-VG3
Ine Hoem er en av Norges mest solide vokalister og hennes særegne, sofistikerte sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazzuniverset. Ine Hoem vil spille sanger fra sine to plater Angerville og Moonbird. Produksjonen er et "one woman band" der Ine Hoem spiller på synth, flygel og loop for å bygge opp sangene til en visuell og auditiv opplevelse i samarbeid med lyd- designer.
Målet er både å vise mulighetene rundt det å være soloartist, å bygge et stort lydbilde med kun én musiker, og å snakke med elevene om låtskriving og tekstskriving, i tillegg til å gi elevene en helhetlig konsertopplevelse der musikken alltid står i fokus.
"Angerville" og "Moonbird" berører spørsmål rundt identitet, hvem man er, og hvem man vil være i en verden som stadig krever mer av enkeltmennesket. Ine er datter av den norske forfatteren Edvard Hoem og startet tidlig med å skrive musikk. "Det å vokse opp med en far som er kunstner, har hatt stor betydning for meg. Jeg har sett han jobbe gjennom oppturer og nedturer, alltid kompromissløs med tydelige visjoner. Jeg tror jeg har arvet mye fra han i måten å jobbe på. Jeg har spilt piano, danset , spilt skuespill og ble dratt mye rundt i verden de første fem leveårene mine." 

Plass nok?

Litteratur, Trinn: VG1-VG3
Hva skal til for at vi skal føle at vi har plass nok i verden? Hva skjer hvis andre mennesker forsyner seg av våre tilmålte kvadratmeter? Blir det egentlig mindre plass av at vi deler den?

Plass nok? er en SLAM!poesiforestilling som tar for seg problemstillinger knyttet til tilhørighet og grensesetting på både individ- og samfunnsnivå. Gjennom det som kan se ut som et ordinært poesislag der publikum er dommere og poetene konkurrerer mot hverandre, veves historier om utenforskap, overgrep og flukt sammen til et bilde av samtiden vår.

Norske SLAM!poeter fører røttene sine tilbake til vikingenes skalder, og de senere årene har norsk SLAM! Fått velfortjent anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. På flere veletablerte scener får et stort og entusiastisk publikum jevnlig oppleve slagkraftig, medrivende poesi av svært høy kvalitet. Det er denne opplevelsen, og den unike stemningen som skapes i salen på en SLAM! Vi nå vil ta med oss ut i skolene.

Samtidig er SLAM!poesi poesi med mening. Poetene går på scenen fordi de faktisk har noe de vil formidle. I Plass Nok? er konkurransen mellom de to poetene i virkeligheten et samarbeid for å dele felles erfaringer og refleksjoner med publikum. Vi håper ungdommene vil forlate oss trygge på at de ikke er alene i verden, på at det er plass til dem – og med lyst til å skape trygge rom for andre.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter