Møre og Romsdal fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2500, 6404 Molde
Besøksadresse: Fylkeshuset, Kulturavdelinga, 6404 Molde
Kontaktperson:
Med hjertet i dansen
Produksjonsliste
Program

Med hjertet i dansen

Sjå alle bilete, videoar, lydklipp, vedlegg

I denne dokumentarfilmsamlingen møter tre jenter som vil opp og frem i livet. 

”Med Hjertet i dansen” er en film om gleden i å danse og ønsket om å bli god. Men mest av alt om å ha en venn å støtte seg til når ting blir vanskelig. For deg som elsker dans, møt tre jenter som ikke kan leve uten!

I fillmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp om å få det til. Vilde på 12 år er rå på Halling-dans og ønsker å bli norgesmester. Hun trener ustoppelig for å klare å konkurrere i det guttedominerte dansemiljøet. Ruth derimot drømmer om å bli cheerleader, noe som setter morens holdninger på test. Mens Nastya på 12 og hennes lillesøster på 7 lever og ånder for ballet og går på det krevende ballettinstitutt i Russland. Der er det vinn eller forsvinn som gjelder.

’Med hjertet i dansen’ er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli vir- kelighet. 

Filmen tar for seg tre ulike kulturer som står i sterk kontrast til hverandre. Fra natur, folkedans og musikk, til stilren ballettsal og fullsatte gymsaler.

Vilde ønsker å bli norgesmester i hallingdans. Hun trener ustoppelig for å klare å konkurrere i det guttedominerte dansemiljøet, og å nå drømmen om å bli blant de beste. Hun har også et nært forhold til bestefaren sin og de deler det meste. Da bestefaren blir syk, blir hennes største ønske og mål å vise bestefaren hvor glad hun er i ham - i livet og dansen - slik at bestefar overlever kreften lengst mulig.

Nastia og lillesøsteren hennes går på det prestisjefylte Russiske Ballettakademiet, hvor de ble utvalgt blant 5500 barn fra hele Russland. Søskenparet jobber hardt med å oppfylle drømmen sin både i ballettimene og hjemme på stuegulvet. Drømmen er stor, og de øver beinhardt seks dager i uka. Søskenparet vet at sjansen for å lykkes er liten, men de møter utfordringene sammen og gir hveran- dre krefter. I filmen følger vi de gjennom beinharde opptaksprøver på skolen. 

Svenske Ruth vil bli cheerleader i teamet Twister, og dette utfordrer morens holdninger til sporten. Moren tror at cheerleading kun handler om korte skjørt og rosa dusker. Men Ruth står opp for seg selv og laget, og blir valgt ut i teamet som skal konkurrere i det nasjonale mesterskapet. Hun over- vinner fordommene knyttet til sporten, og klarer å bevise hva cheerleading egentlig handler om – nemlig hard innsats og teamarbeid. 


Med hjertet i dansen er en sammensetning av Erlend E. Mos Dans for livet (2015), Victor Kossakovskys Varicella (2015) og Hanna Heilborns Ruth (2015)

Nedst på sida finn de ei brosjyre som handlar om delen "Dans for livet." Det kan vere lurt å førebu elevane spesielt på handlinga rundt Vilde og bestefaren som har kreft. Spesielt elevar som har mista nokon eller vore tett på liknande situasjonar.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Produsent: Sant & Usant i samarbeid med DKS Akershus
  • Idé/ opplegg: Sant & Usant 

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Erlend E. Mo (f. 1967) har studert litteratur og skandinaviske språk ved Universitetet i Oslo og Film og TV ved Høgskulen i Volda. Han har produsert og regissert flere produksjoner for hovedsakelig norske rikskringkasting (NRK), den danske nasjonale rikskringkasting (DR), TV2 Danmark og Den Danske Filminstitut.

Mo har mottatt en rekke priser for sitt arbeid: Terje Vigen prisen,Kortfilmfestivalen i Grimstad for den fiktive dokumentar Forbudt kærlighed,1998 som han skrev og regisserte; og Beste dokumentar i Odense Film Festival i Danmark for Velkommen til Danmark, 2003. Kan du dør i himmelen? Filmen Kan man dø i Himlen, 2005 ble tildelt ungdomsjuryens Beste Danske Film på Odense Film Festival og Beste barnedokumentar i Pärnu, Estland. Filmene Inden for mine øjne, 2006 og Jeg hader ADHD – Børn I en diagnosetid, 2014 har også mottatt en rekke priser.


Medverkande

  • Erlend E. Mo (Filmskaper)

Multimedia og vedlegg

Bilete

Vilde danser
Foto: Erlend E. Mo
Sigbjørn og Vilde danser
Foto: Erlend E. Mo
Erlend Eirik Mo
Foto: Erlend E. Mo
Film
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøvar
Erlend Eirik Mo, mobil: 957 61 551
Programlengde
120 minutter
Arena / rom
Kino, bygdekino
Berehjelp
Nei
Vedlegg
Arrangørar
Arrangert av:
Møre og Romsdal fylkeskommune
Produsent
Sant & Usant i samarbeid med DKS Akershus
Medverkande
  • Erlend E. Mo (Filmskaper)