Møre og Romsdal fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2500, 6404 Molde
Besøksadresse: Fylkeshuset, Kulturavdelinga, 6404 Molde
Mesterdetektiven Purriot
Produksjonsliste
Program

Mesterdetektiven Purriot

Sjå alle bilete, videoar, lydklipp, vedlegg

Forfatter Bjørn Fredrik Rørvik byr på opplesing, utlodning og grønnsaksjakt.

Purriot er ei utrolig smart grønsak. Han er nemleg ei blanding av purre og detektiv! Saman med den kvikke kona si, Paprika, løser han mysterier i beste Agatha Christie-stil. Eller skal vi seie Agatha Crispi ...

Bøkene om Purriot er laga av Bjørn F. Rørvik og illustratør Ragnar Aalbu. Bjørn F. Rørvik les om mesterdetektiven og viser bilde. Han fortel om samarbeidet med illustratøren, og viser korleis Purriot og dei andre karakterane fekk personlegdom på Ragnar Aalbus teiknebrett. I tillegg får elevane lov å vere detektivar: Det blir grønsakjakt der elevane skal finne frukt og grønt, og til slutt ei morosam loddtrekning der du kan vinne bl. a. Purriotbok og plakater.

Bøkene om mesterdetektiven:

Purriot og den usynlige mannen (2012)

Purriot og den forsvunne bronsehesten (2013)

Purriot og skimysteriet (2015)

Det er fint om barna ikkje har lest bøkene på forhånd!

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Forfatter Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, hvor foreldrene drev gartneri. Han har jobbet med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda. Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk. Han bor på Oppsal i Oslo.

Bjørn F. Rørvik er kjent for bøkene om Reven og Grisungen. Han har også skrevet Bukkene Bruse på Badeland og om mesterdetektiven Purriot. Han debuterte med boka Reddikhaien i 1996.

Flere av bøkene hans er solgt til utlandet.

Forfatter og illustratør Ragnar Aalbu (1966) har hovedfag fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Han arbeider i Oslo og er dessuten odelsgutt. Han fikk Kultur- og kirkedepartementets debutantpris 2004.

Ragnar Aalbu har blant gitt ut disse bøkene:
2012 Anda i ødemarka
2012 Purriot og den usynlige mannen
2011 Harry og Roger får en slags venn
2010 Ville veier
2009 Harry og Roger på tur
2008 Dyr i drift
2008 Et hundeliv


Medverkande

  • Bjørn F. Rørvik og Ragnar Aalbu
  • Bjørn Fredrik Rørvik (forfatter)

Multimedia og vedlegg

Bilete

Mesterdetektiven Purriot
Foto: Ragnar Aalbu
Bjørn R. Rørvik - Cappelen Damm
Foto: June Witzøe
Ragnar Aalbu - Cappelen Damm
Foto: Hæge Håtveit
Litteratur
Trinn: 3 - 5
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøvar
Bjørn F. Rørvik: 995 021 52
Programlengde
60 minutter
Maks publikumsantal
50
Arena / rom
Klasserom
Oppriggingstid
20 min.
Nedriggingstid
10 min.
Merknad
Forfatter Bjørn F. Rørvik treng lerret som han kan vise bilder på. Han har med egen projektor, pc og skjøteledning.Det kan komme endringer av navn eller mer konkret informasjon om opplegget for dagen på dette nettstedet. Hold deg orientert ved å se på nettsiden også i dagene før besøket. Endringer av dato og tid avtales alltid direkte med skolen via epost eller telefon.Forfatter Bjørn F. Rørvik ser fram til å møte dere!LÆRERENS OPPGAVERDet er viktig at én eller to lærere er oppmerksomt til stede under hele besøket, og at lærer og forfatter har en dialog på forhånd for å fordele ansvaret med hensyn til ro, pauser og konkrete oppgaver. Forhåpentligvis vil besøket gi gjensidig ny innsikt og inspirasjon. Det er litt viktig at elevene IKKE har lest Purriot på forhånd. Mye av spenningen forsvinner fra opplegget til forfatteren dersom elevene kjenner løsningen.KVALITETDe utvalgte forfatterne forbereder seg godt til hvert besøk. Dette skal sikre god kvalitet. Skolen bidrar til høy kvalitet på sin side, ved å sørge for færrest mulige forstyrrelser og ved å gi forfatteren engasjert oppmerksomhet. Vi ser at det høyner kulturopplevelsen der forfatteren mottas og introduseres på en god måte av lærer eller kulturverter, og når de sørger for at forfatteren får en velfortjent takk og applaus.MOTTAKELSENDet er godt for forfatteren å bli møtt av en elev som kan vise direkte til biblioteket eller riktig klasserom. Det kan være vanskelig å finne fram for en utenforstående. Og de skolene som tilbyr en kopp kaffe, te eller vann før seansen starter, kan regne med en ekstra opplagt og blid forfatter.
Lenker
Arrangørar
Arrangert av:
Møre og Romsdal fylkeskommune
Medverkande
  • Bjørn Fredrik Rørvik (forfatter)