Møre og Romsdal fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2500, 6404 Molde
Besøksadresse: Fylkeshuset, Kulturavdelinga, 6404 Molde
Kontaktperson:
Poesibilen
Produksjonsliste
Program

Poesibilen

Sjå alle bilete, videoar, lydklipp, vedlegg

Poesibilen på turné er ein litteraturverkstad der tre norske forfattarar besøker skular i ein spesialdesigna «poesibil». Besøket består av ein poesiverkstad og ein opplesningssekvens der elevane får innblikk i samtidspoesien på ein ny og kreativ måte. Målet med produksjonen er at elevane skal bli kjent med eit smalt felt av norsk litteratur gjennom visuelle element, munnlege poesistunts og skriveøving.

På turné for DKS Møre og Romsdal hausten 2018 kjem Poesibilen med Ted Granlund og Endre Ruset.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • I samarbeid med: Norsk Forfattersentrum Midtnorge
  • Idé/ opplegg: Granlund/Kjørsvik/Ruset

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Poesibetjentene:

Ted M. Granlund (født 1979) er en norsk lyriker, oppvokst i Løten, bosatt på Hamar. Granlund har gitt ut fire diktsamlinger på eget forlag. K.Ø.S. forlag: Dynamo (1999), Rynker i jord (2002), Regnet som sprenger bak tinningene (2003) og Alle reiser, i en (2013) De tre siste samlingene ble tatt med på innkjøpsordningen til Norsk Kulturråd. Granlund har i en årrekke drevet kunstprosjektet «Poesibilen» som blant annet har vært invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer og Ulvik Poesifestival. Sammen med fire andre unge kulturarbeidere mottok Granlund Hedmark fylkeskommunse kulturpris for 1999. Han har også holdt en rekke kreative skrivekurs.

Joakim Kjørsvik (f. 1978) fra Ålesund er forfatter, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og ved tekstforfatterlinja på Westerdals. Han debuterte med novellesamlingen «Åpenbart ingen nabo» på Cappelen Damm i 2007 og ga ut romanen «I fjor var en lang natt» på Kolon i 2013. Han har vært delaktig i skrivekurset ”Forteller møter forfatter” i Fredrikstad. Han har i en årrekke arbeidet i bokhandel, som forfatter og litteraturformidler. Har holdt skrivekurs i regi av DKS i tre forskjellige fylker i 2012-2014.

Endre Ruset (f. 1981) fra Molde er forfatter, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han debuterte med diktsamlingen «Ribbeinas Vingespenn» på Gyldendal Norsk Forlag og har siden gitt ut tre bøker, senest "Elsket og savnet" på Kolon i 2014.. For sin andre diktsamling mottok han Bjørnson-stipendet. Han har vært programansvarlig for Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, og har undervist i kreativ skriving og holdt skrivekurs for det videregående trinnet i regi av DKS i fire forskjellige fylker i 2010-2014.


Medverkande

Multimedia og vedlegg

Bilete

Poesibilen med sjåfør Ted M. Granlund
Foto: Ted M. Granlund
Annet
Trinn: 7 - 10
Turnéplan: Poesibilen -H18
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Martin Ingebrigtsen, Norsk Forfattersentrum Midt-Norge,tlf  21 09 57 71, martin@forfattersentrum.noKontaktperson for praktisk gjenomføring står på turnéplana.
Kontaktperson utøvar
Endre Ruset, e-post gravkapell@gmail.com , tlf. 91381040
Programlengde
Ca 2 timer
Maks publikumsantal
35
Arena / rom
Klasserom
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Pris
Kr 5.500,- pr dag (inntil to verkstader)
Rom/areal, breidd, lengde, takhøgde, veggareal
Tavle og at elevene har papir og penn
Arrangørar
Arrangert av:
Møre og Romsdal fylkeskommune
Medverkande
  • Ted M. Granlund (Lyriker)
  • Joakim Kjørsvik (Forfatter)
  • Endre Ruset (Forfatter)