Møre og Romsdal fylkeskommune
Postadresse: Postboks 2500, 6404 Molde
Besøksadresse: Fylkeshuset, Kulturavdelinga, 6404 Molde
Kontaktperson:
Peer Gynt - Tegneserieroman
Produksjonsliste
Program

Peer Gynt - Tegneserieroman

Sjå alle bilete, videoar, lydklipp, vedlegg

Stormannsgal, egoistisk, hyklersk og amoralsk er berre nokre av karakteristikkane av Peer Gynt. Bondeguten og verdsborgaren som er seg sjølv nok sluttar aldri å fascinere nordmenn. No er historia tilgjengeleggjort for ein ny generasjon i ein kritikarrost teikneserieroman.

Teikneserieromanen om Peer Gynt er skapt av Geir Moen, som  har jobba som serieskapar og illustratør i 20 år. I denne produksjonen besøkjer han skulen for å fortelje om eigen forfattarskap og om prosessen bak produksjonen av ein teikneserieroman.

Moen gjev også ein spanande gjennomgang av stykket Peer Gynt, med eigne illustrasjonar, i tillegg til å snakke om livet til Henrik Ibsen, det politiske og kulturelle klimaet på hans tid, og korleis dette påverka arbeidet med det dramatiske diktet Peer Gynt.

Lærarrettleiing

Produksjonen er en spennende gjennomgang av stykket med illustrasjoner, dramatisert i tegneserieform som vil gjøre det mer tilgjengelig for et nytt publikum. Foredragsholder vil også snakke om Henrik Ibsens liv, det politiske og kulturelle klima i hans tid, og hvordan det påvirket hans arbeid med Peer Gynt. Hvis Peer Gynt eller Henrik Ibsens forfatterskap inngår i læreplanen burde foredaget passe veldig godt som en introduksjon til dette temaet.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Geir Moen
  • Idé/ opplegg: Geir Moen

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Geir Moen har jobbet profesjonelt som tegneserieskaper, illustratør og kursholder siden 1996.De siste 10 årene har han i tillegg til andre illustrasjonsoppdrag jobbet med tegneserier om og av Henrik Ibsen. Først med bøkene om "de fire store" hvor den første i serien vant kirke og undervisningsdepertementets tegneseriepris i 2007, og er nå aktuell med tegneserieadapsjonen av Peer Gynt.


Medverkande

  • Geir Moen
  • Geir Moen

Multimedia og vedlegg

Bilete

Peer og løken
Foto: Geir Moen
Kunstarter i samspill
Trinn: VG1 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøvar
Geir MoenTlf. 936 50 763, geir.moen@gmail.com
Programlengde
45 minutt
Maks publikumsantal
200
Arena / rom
Klasserom, auditorium, bibliotek
Oppriggingstid
10 min.
Lenker
Vedlegg
Arrangørar
Arrangert av:
Møre og Romsdal fylkeskommune
Medverkande
  • Geir Moen